Gratis verzonden boven €30 Voor 17:00 besteld, morgen in huis! * 100% VEGAN EN PROEFDIERVRIJ
0
Winkelwagen

Gellak verwijderen zonder schade aan je nagels

Gellak verwijderen zonder schade aan je nagels

Heb jij thuis een gellak set? Dat is ideaal. Gel nagellak blijft vaak lekker lang zitten, dus heb je extra lang plezier van je prachtige nagels. Toch is het eens in de zoveel tijd wel nodig om de huidige gellak te vervangen voor een nieuw kleurtje. Hiervoor zal je eerst de oude gellak moeten verwijderen. Hoe je dit aanpakt lees je in deze blog!

Dit heb je nodig

  • Nail wraps of nail wipes
  • Gel nagellakremover
  • Nagelclips
  • Een vijl
  • Woodstick of metalen bokkenpoot
  • Nagelriemolie

1. Vijl de gellak

Neem de tijd om je oude gel nagellak te verwijderen. Gellak gaat er niet zo makkelijk af als normale nagellak, neem hiervoor dus rustig de tijd. Neem een grove nagelvijl en vijl de bovenste top coat laag van je nagel eraf. Vijl niet te fanatiek, je wilt alleen de glanslaag van de gellak afvijlen.

2. Breng olie aan

Is het vijlen gelukt? Breng dan vervolgens een verzorgende olie of crème aan op je nagelriemen en vingertoppen zodat deze niet uitgedroogd raken van de aceton. Dit komt namelijk bij de volgende stap.

3. Bereid de nail wipes of nail wraps voor

Gebruik voor het verwijderen van je gellak nail wipes of nail wraps. Nail wraps zijn te gebruiken zonder de nail clips. Week de nail wipes of nail wraps in de gel nagellak remover.

4. Breng de nail wipes aan

Begin met het aanbrengen van de geweekte nail wipes op je dominante hand. Je kan het beste bij je pink beginnen. Breng de nail wipes aan op bijvoorbeeld je pink en gebruik de nail clips om de nail wipe op zijn plek te houden. Werk zo allebei je handen af en laat dit zo’n tien tot vijftien minuten zitten.

5. Haal de nail wipes eraf

Is de tijd voorbij? Haal dan één voor één de stukjes folie van je vinger af. Is er nog gellak op je nagel blijven zitten? Haal deze overgebleven er dan af door een woodstick onder de gellak aan te brengen. Zo wrik je als het ware de lak los van je nagel. Wees hier wel voorzichtig mee, je wilt niet je nagels beschadigen. Is de gellak hardnekkig? Pak de nagel dan nog eens in met een nail wipe vol gellak remover.

6. Verzorg jouw nagels

Is het verwijderen van gellak gelukt? Super! Tijd voor de laatste stap. Verwen jouw nagels met een lekkere olie. Hierna eindig je met een hydraterende handcrème of-olie en ben je alweer klaar voor je volgende manicure

Topcode Cosmetics

Heb jij nog niet alle bovenstaande benodigdheden in huis? Geen zorgen! Naast startersets en leuke kleurtjes gellak kan je bij Topcode Cosmetics ook terecht voor diverse accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een vijl of woodsticks. Wanneer jij voor 17:00 bestelt heb je deze items de volgende dag al in huis. Ideaal!

    03-05-2021 16:21     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.