Gratis verzonden boven €30 Voor 17:00 besteld, morgen in huis! * 100% VEGAN EN PROEFDIERVRIJ
0
Winkelwagen

UV LED lampen

Kies jouw type Gel nagellak LED-lamp van TOPCODE Cosmetics hier. Wij hebben voldoende keuze voor iedere gel nagellak gebruik. Alle LED-lampen zorgen voor een mooie egale droging door de ingebouwde dual LED technologie. De LED-lampen zijn energie zuinig in gebruik en ook handig mee te nemen. Wat voor soorten Gel nagellak LED-lampen zijn er van TOPCODE Cosmetics?
De LED-lampen voor het uitharde van de gel nagellak zijn er in 3 verschillende soorten. De basic, premium en de pro. Het grote verschil in de lampen is de gebruiksvriendelijkheid, de wattages en de afmetingen. De basic lamp heeft bijvoorbeeld 24 watt aan LED-lampen en ruimte voor 1 hand, de LED-lamp gaat automatische aan als je je hand eronder legt. De ingebouwde bewegingsmelder zorgt ervoor dat de lamp aan gaat. Als de lamp aan gaat telt deze direct op het led scherm op, dit is zeer handig omdat je zo nooit de tijd kan vergeten hoe lang je jouw manicure aan het uitharden bent. De premium lamp is een iets grotere en steviger gebouwde lamp. In de premium LED-lamp past ook 1 hand en heeft 48 watt aan LED-lampen ingebouwd. Aan de bovenkant van de lamp zijn ook meerdere functies ingebouwd, zo zijn er 3 knopjes: 3 om de tijd aan te geven, dan telt de lamp af en gaat deze vanzelf uit. De opties voor de tijden zijn 10s, 30s, 60s. Naast de tijd indicatie is er ook een low heat modes en 99s double power modus. De 99s stand betekent dat het lampvermogen geleidelijk toeneemt. Het wordt aanbevolen voor gebruik bij het werken met builder nails en andere vormen van toepassing die een lange uitharding vereisen. De pro LED-lampen zijn bijna identiek aan de premium, alleen zijn deze ongeveer twee keer zo breedt en bevat 72 watt. De pro LED-lampen zijn ideaal voor het gebruik van twee handen of voeten uiteraard. Genoeg keuze om jouw perfecte uv lamp te kiezen!

Een snelle wetenschappelijke les  
Gel nagellak wordt uitgehard met ultraviolet licht of het nu van een UV of LED bron is. Traditioneel wordt gelnagellak uitgehard door UV-golflengten. Het licht zendt een breed scala van UV-golflengten uit met een lagere concentratie en energie dan LED die moleculen in de gel raken die fotoinitiators of verbindingen worden genoemd en die het licht absorberen en omzetten in de energie die nodig is om het polymerisatieproces aan te drijven. Wanneer het licht van de UV-golven zich met die moleculen verbindt, worden die moleculen geactiveerd, waardoor de gel "uithardt" tot een harde kunststof.  

LED-lampen werken op soortgelijke wijze, maar zij zenden smallere UV-golflengten uit met een hogere concentratie en meer energie. Deze lichtgevende diodes richten zich op specifieke fotoinitiatoren in de gelpolish, waardoor de gel veel sneller kan uitharden dan bij een UV lamp.

Wat zijn de voor- en nadelen van elk?
Om de duidelijke reden dat LED nageldrogers een snellere droogtijd bieden in vergelijking met UV-lampen, wordt gezegd dat ze veiliger zijn dan UV-lampen. Een snellere uithardingstijd is gelijk aan minder blootstelling aan schadelijke straling, dus dit is zeker een voordeel. Het duurt bij een traditionele UV-lamp ongeveer 8-10 minuten om de gellak uit te harden. Bij LED-lampen duurt dit ongeveer 30-60 seconden. Ten tweede gaan LED-lampen veel langer mee dan UV-lampen. Doorgaans moeten UV-lampen na ongeveer 10.000 gebruiksuren worden vervangen. Als ze dat niet doen, kunnen ze de algehele kwaliteit van uw gelmanicure nadelig beïnvloeden. Bovendien kunnen ze, als ze kapot zijn, schadelijke kwikdampen afgeven. Gellak LED-lampen gaan echter tot 50.000 uur mee en verbruiken minder elektriciteit. 

Beslis voor de aankoop welke voordelen voor u belangrijk vindt
Wanneer u beslist om te kiezen tussen een LED en een UV nagellamp, moet u zich niet alleen richten op uw budget, maar ook op wat u wilt bereiken. Waarom kiest u voor de ene boven de andere? Gebruik je de lamp alleen voor gel manicures of ook voor gel overlays etc.? Als je een LED nageldroger koopt voor nagellak of gelnagels, zorg er dan voor dat je het juiste gel systeem koopt dat speciaal voor die droger is gemaakt. Het zal een groot verschil maken in uw eindproduct als gels zijn gemaakt om te werken volgens de specificaties van bepaalde formules.
 


Meest bekeken producten